Nya spännande häxkursen DARK MOON WITCHCRAFT!

Dark Moon Witchcraft är en häxtradition – eller som vi föredrar att kalla det: stig eller väg. En häxstig som vi nu väljer att gå ut med mer offentligt.
Kursen ger en gedigen insikt i häxkonst inifrån, hur man lever sin konst, hur fascinerande det är, livet blir aldrig långtråkigt utan istället en magisk äventyrsresa;-)!
Kursen följer månen under ett månår dvs 13 månader. Ett utskick per månad.
I kursen ingår även ”Månvandringar i Nattskogen” som följer den aktuella månfasen som ett sätt att komma i samklang med våra ”inre” dimensioner och naturen. Månvandringar i Nattskogen är som en kurs i sig och det ingår på köpet i kursen Dark Moon Witchcraft.
I kursen finns frågor som stöd för dina studier. Om du vill kan du skicka in svaren till oss. Men det är inget måste. Om du föredrar att läsa helt på egen hand hela kursen igenom så kan du göra det. Vill du ha råd och stöd så finns vi tillhands i varje delkurs.
Efter kursen kan du välja att bli medlem. Du blir då en av ”Sisters and Brothers of the Dark Moon”.
Men du kan lika gärna fortsätta på egen hand efter kursen. Dark Moon Witchcraft passar utmärkt även för den som vill vara solitär, alltså utöva sin konst på egen hand utan att tillhöra någon grupp. Mer om allt sådant kommer det om i kursen.
Lite exempel på vad som kommer att dyka upp i kursen:
Shapeshifting/gestaltväxling, trolldom, sejd, månmagi, drömmagi, astralresor/astralprojektion, naturväsen, att arbeta på häxans vis med energiers mönster (=magi), vad energi är, finns det okänd energi?, olika dimensioner, det ockulta, det okända, kristallskådning (t ex skådning i svarta speglar och svarta kristallkulor), häxväxter, nattblommande växter, drakmagi (!), den mytologiska underjorden, vattnets magi, vattnets väg, legender och storytelling som innehåller viktiga nycklar till magins världar, medvetandet, cirkelns magi och ritualens verkliga kraft och betydelse, mörkermånen, de andra månfaserna, mångudinnor, måntempel, olika energiformer, tankeformer, familiars, kraftdjur, nattdjur som ugglor, vargar, fladdermöss och dessas relation till häxkonsten, nattens magi, nattsidan i esoterik, det vilda, runor, runmagi, svarta hål, kvasarer, mörk materia, parallella universum, kristallportar och mystiska tidsuppfattningar som är relevanta i magi och häxkonst, mystik och olika former av mystik, olika former av magi, gränsaspekter som i mångt och mycket är häxkonstens essens, hedendom, primitivism och paleo-paganism, jordkraft, leylinjer, draklinjer, hemsökta hus och platser, rening, skyddsmagi mm.
…och mycket mer:-)
Varmt välkommen till Dark Moon Witchcraft – häxkonst för oss som vill nå djupare, ha mer levande ritualer och en magisk puls i våra liv här och nu! Vi som följer den mörka månens väg!
VILL DU LÄSA MER OM KURSEN kommer lite mer här:
Bakgrunden till grundandet och skapandet av Dark Moon Witchcraft
Häxkonst är en lunär livsstig. Ordet lunär (från latinets Luna) innebär att det har en hel del med månen att göra. Häxkonst är med största sannolikhet något uråldrigt. En livsstig med arkaiska och shamanska rötter.
Till viss del har häxkonst tyvärr urvattnats, blivit blekare, svagare, tycker vissa och det ligger nog något i det. Den började t ex riktas in på jordbrukartidens högtider där solen – inte månen – är i fokus. Det vilda och fria finns inte lika kraftfullt med då!
Vi har levt med häxkonsten, vi har sökt och vi har forskat i ca 25 års tid nu. Vår häxkonst har utvecklats i olika stadier och vi känner att nu  är tiden kommen då vi ska bjuda in till en magisk inre resa, där ni och vi möts i en kurs som är den kanal vi valt för att introducera detta –  ni och vi, det vill säga alla vi som tilltalas av och inte väjer för det där kraftfulla, magiska, mystiska och magnifika som våra vilda själar känner igen som häxkonst, det Visas Konst.
Vi tycker att det mest kraftfulla och magiska är det som den mörka, dolda månen innefattar. Det är Gudinnans fjärde aspekt; häxan, trollkonan, förtrollerskan, den vilda. Läs mer om detta under rubriken ”Dark Moon Witchcrafts utgångspunkt; den mörka, dolda månen”.

Dark Moon Witchcrafts utgångspunkt: den mörka/dolda månen
Någonstans i Nattskogen skapades grunden till det som skulle bli Dark Moon Witchcraft…
Föreställ dig att du vandrar i en skog. Det är natt. Det är mörkermåne.  Du känner stigen så väl  att du inte räds det minsta att vandra i den mörka skogen där inte ens månen lyser upp natten. Dina bara fötter leder dig hemtamt framåt tyst och smidigt på stigen.
Det är klart och molnfritt och du kommer ut på ett berg där hela den fantastiska natthimlen breder ut sig ovanför dig. När det är molnfritt och ingen del av månen lyser upp natten, syns stjärnorna mot den djupsvarta natthimlen som tydligast. Det är stjärnklart. Så vackert. Så hisnande oändligt universum förefaller vara en sådan natt. Det är det också. Oändligt…
Om du betraktar stjärnhimlen en sådan natt kan du konstatera att trots mängderna av stjärnor är de ändå bara en liten bråkdel. De tillhör det synliga universum. Låt oss säga kanske 1 %. Resten, 99%, är ”okänt” och i den bemärkelsen ”mörkt” (ordet ”mörkt” är här INTE detsamma som ”ont”. Notera alltså att vi absolut inte gör en moraliserande uppdelning mellan ljust och mörkt. Något som också blivit ett vanligt och egentligen väldigt icke-häxigt uttryckssätt i blek urvattnad häxkonst och magi.)
Detta med den pyttelilla andel som är ”känt”, synligt och mer uppenbart för de flesta, stämmer även bra in på människans medvetande.
1% (eller troligen betydligt mindre!) är det så kallade ”dagsmedvetandet”. Dit hör allt sådant som värdesätts som mest i vårt så kallade civiliserade samhälle. Sådant som sätts först och högst. Logik, ekonomi, s k produktivitet, siffror, det linjära. Det som hör till den vänstra hjärnhalvan.
99% (eller troligen mer!) är dels det som hör till den högra hjärnhalvan, men det hör även till kopplingen mellan hjärnhalvorna, dvs när bägge hjärnhalvorna samarbetar i ett mer holistiskt tänkande. Detta hänger i sin tur ihop med möjligheten att väcka upp intuition och instinkt igen. Som i sin tur kopplar ihop den delan av medvetandet med kroppen, känslorna och ”vetandet” och ”seendet” som går bortom det vi kan bevisa med våra fem sinnens förmågor.
Dessa 99% hör till det ”okända”, det dolda, det undermedvetna, det som kan synas och komma upp i mytologier, legender, drömmar och dolt i symboler. Allt sådant är som ett slags språk som bl a häxor använder sig av. Genom drömmarna (inte minst dröm-magi) meditation, ritualer, kreativa uttryck som musik, konst, poesi och berättande etc kan man komma i kontakt med de där 99 procenten. Här kommer vi  in på det som vi kallar Dark Moon Consciousness (medvetande). Det är olika sätt att utveckla medvetandet och i synnerhet medvetenhet. Metoder som alltså har att göra med drömmar, meditation, ritual, närvaro o dyl.
Den mörka månen är månens osynliga fas och rymmer allt det ovan nämnda!
Månen har en tilltagande fas. Då växer månskäran från en tunn, tunn skära till fullmåne. Den tilltagande fasen gestaltas i en del häxkonst och wicca av Jungfrun/Den Unga. Sedan kommer fullmånen som gestaltas av Modern/Den Mogna. Därefter börjar månen avta och bli mindre och mindre på väg mot sin mörka eller dolda fas. Den avtagande månen gestaltas av Den Visa/Den Gamla.
På engelska kallas detta inom wicca föt Threefold Goddess, den trefaldiga gudinnan.

”… In the public tradition of ancient times, the Moon Goddess possessed three aspects: Maiden, Mother and Crone. In the initiate level her fourth aspect was revealed as the Enchantress.”

Raven Grimassi ur boken Wiccan Mysteries

Detta är en väsentlig punkt i Häxkonsten och i en del såkallad traditionell häxkonst menar man att det är först genom att man visar att man verkligen förstår den fjärde aspekten, som man är häxa. Det är en mycket viktig och faktiskt avgörande del. När häxkonst och Wicca presenteras i det enorma utbud av böcker och hemsidor ser man att den aspekten ofta glöms.

Förtrollerskan/häxan/den dolda månen/den fjärde aspekten innehåller även Gudinnans strängare delar. Hon utmanar våra sinnen, leder oss vidare, prövar oss, vilket stärker oss och fördjupar visdom och insikt istället för att rädsla håller oss kvar i okunnighet och ljusblindhet.

Många har som sagt var inte ens hört talas om någon fjärde aspekt. Men hon finns i de alla tre nämnda gudinnefaserna, det är en del av häxmysteriet! Den fjärde aspekten är speciell. Den finns i alla de tre andra samtidigt. Det är bland annat det som ÄR den fjärde aspekten. Helheten, alltet.

Den fjärde aspekten handlar alltså bland annat om ursprunget. Början och slutet kan man också säga. I den mån ett cykliskt förlopp har en början och ett slut;-) Men vad som här avses med början och slut är som någon slags urkälla där allt kommer ifrån och dit allt återvänder. Något förenklat.

En av symbolerna för denna såkallat fjärde aspekt är en svart cirkel. Som ett svart hål. Det symboliserar urhavet. Den mörka Häxgudinnan. Kanske symboliserar den svarta cirkeln faktiskt även den mystiska mörka energi, den mörka ”materia” som dagens vetenskapsmän anser att större delen av universum består av!

Utmärkande för gudinnan i hennes fjärde aspekt är bland annat följande och här översätter jag Grimassis ord till svenska:

”Hon väver sig in och ut ur de andra tre faserna som Hon behagar.”

Helt enkelt för att hon innehåller de alla. Hon ÄR de alla. Hon är det som kommer både före och efter de andra tre. Hon är i själva verket just det som gör att vår häxkonst är en speciell form av cyklisk livsåskådning.

Hon kallas den dolda. Därför är svartmånen hennes symbol.  I häxmystiken är det den aspekten som innehåller enheten, hon är helheten , enheten, alltet

Att anmäla sig till kursen
Kursen startar igång när tillräckligt många anmält sig=betalat för minst två månader (500kr för två månader)

Kursen sker på distans. Kursmaterialet kommer du att få via texter samt interaktiva forum. Du kommer att få gedigna spännande texter att arbeta med, samt valfritt deltagande i forum som endast kursdeltagare har tillgång till. Där kommer att finnas en massa extramaterial. Du kommer även att få ”Månvandringar i Nattskogen” gratis när du går denna kurs. (Månvandringarna är liksom kursen på ”distans”. Vandringarna sker i våra inre landskap:-)

(Någon gång under 2012 börjar vi med månvandringar IRL! Ett härligt, avslappnat och mycket magiskt sätt att träffa andra häxor. Månvandringarna i verkliga livet är gratis för alla som går någon av Nattskogens kurser!)

Kursen följer månens gång, så det är 13 månader, som det ju är på ett mån-år.

Kursen kostar 250kr/månad.

Intyg efter kursen får den som vill och som har gjort vissa uppgifter

BETALAR DU FÖR HELA KURSEN SENAST 31 mars KOSTAR DET ENDAST 2500kr för hela kursen!!! Passa på. Det är ett unikt pris! 132kr/månad i snitt!

Vill du boka en plats i denna kurs så maila MarieMorgana@hotmail.com  får du ett kontonummer att betala till. När betalningen syns är du registrerad och har en plats garanterad. Vi bekräftar förstås betalningen direkt via mail och vill du ha skrivet kvitto också så säg bara till!

Obs! Kursen startar i vår när tillräckligt många bokat plats, dvs betalat minst 500kr. Skulle det mot all förmådan inte bli någon kurs återbetalas pengarna i maj.

 

Lämna en kommentar

Lämna en kommentar

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.